Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wells vill komma närmare

/

Förra året upptogs 70 procent av Robert Wells tid av möten och 30 procent av att spela piano.
- Jag gillar inte ordet artist, jag är en glad musikant – pianot är min grej, säger han.
I mars kommer han till Gävle.

Annons

Med Rhapsody in Rock har han spelat på Ullevi, Råsunda och för flera hundra miljoner kinesiska tv-tittare. Men förra året tröttnade Robert Wells på att allt det stora. Han ville ”back to basics”.

– En kväll, efter en konsert, satt jag och järngänget som kompar Rhapsody och blev nostalgiska, säger Robert Wells.

Så i höstas gjorde han och ”järngänget”, Lasse Risberg, Michael Nilsson och Roine Johansson, en liten försöksturné.

– Jag ringde själv runt till gamla polare, bland annat till en tjej på Folkets Hus i Arboga, och frågade om vi fick spela där.

De spelningarna fick Robert Wells ”en enorm feeling”. Nu ger han sig nu ut på en ”Close-up Tour” i Sverige. Och all erfarenhet till trots är han nervös inför premiären i Falkenberg 5 mars.

– Det kan vara betydligt tuffare att spela för en liten publik då man har ögonkontakt med alla. Men det är bra att pirret finns där, för det vänds till en enorm koncentration och adrenalinkick på scen.

Robert Wells längtar efter att få spela finstämt och att improvisera fram konserterna tillsammans med sina ”gamla kollegor”.

Det blir en blandning av jazz och boogie, Charlie Norman och Victor Borge. Efter den fem veckor långa Sverigeturnén åker järngänget till Finland en sväng.

– Och när vi spelat ihop oss ordentligt går vi in i studion och spelar in en riktig retroskiva med låtar från 40- och 50-talen, mycket blås och sväng.

Skivan, som ännu inte fått något namn, släpps i början av juni.

Therese Danielsson/TT Spektra

Mer läsning

Annons