Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Whitneys död chockade omvärlden

/
  • Whitney Houston hittades död på sitt hotellrum natten mot söndagen. Hon albumdebuterade 1985 och nominerades till 26 Grammys.
  • Tidigt på söndagsmorgonen flyttades popstjärnans kropp från Beverly Hilton Hotel.
  • Fansen samlades utanför hotellet för att sörja sin idol.
  • Äktenskapet mellan Whitney Houston och Bobby Brown var stormigt.
  • Mariah Carey och Whitney Houston under en prisgala 1998.
  • 2010 gjorde Whitney Houston en comebackturné. Europadelen började med inställda spelningar i Paris.
  • Whitney Houston och dottern Bobbi Kristina tillsammans i pratshowen

Whitney Houston hittades mystiskt död i ett badkar natten mot söndagen. På samma hotell hyllade sedan chockade kändisar och fans popstjärnan.

- Det är så chockerande och otänkbart, säger sångerskans gudmor Aretha Franklin i ett uttalande.

Annons

Whitney Houston var en självskriven gäst på Grammyutdelningen. Hon nominerades 26 gånger under karriären, och det var också med anledning av galafestligheterna som sångerskan var i Los Angeles i helgen. Men bara timmar innan stjärnan skulle närvara vid musikproducenten tillika mentorn Clive Davis årliga Grammy-middag hittades hon livlös på Beverly Hilton Hotel. Larmsamtalet kom 15:43 på lördagen lokal tid i Los Angeles och 12 minuter senare förklarade läkare sångerskan död. Enligt tv-kanalen ABC hittades sångerskan i badkaret, men om hon dog av drunkning kommer inte att fastställas innan obduktionen.
Fans samlades
Enligt polisen är det fortfarande oklart vem som larmade 112.
- Det var någon i hennes följe som hittade henne medvetslös på rummet. Det är oklart vem som meddelade hotellpersonalen eftersom det var många personer inblandade. Vi gjorde återupplivningsförsök på plats, men utan resultat, säger Mark Rosen vid Beverly Hills-polisen till People.
Enligt CNN började fans omedelbart att samlas utanför hotellet. De höll varandras händer och sjöng världsstjärnans sånger. Samtidigt samlades musikbranschens tungviktare inne på hotellet för den årliga middagen med Clive Davis. Sångerskans kropp hade då fortfarande inte flyttats.
Pratshowvärden Larry King var på festen och skrev på mikrobloggen Twitter att stämningen var surrealistisk och att alla pratade om sångerskan.
"Full av liv"
Polismannen Mark Rosen säger till People att det inte fanns några tecken på att Whitney Houston blivit utsatt för brott.
Sångerskan har kämpat mot sitt missbruk under många år. I början av 2000-talet gjorde hon en mycket omtalad tv-intervju där hon bland annat sade "crack is whack".
Grammy-festligheterna började som planerat på lördagskvällen - men utan Whitney Houston. Tony Bennett sjöng "How do you keep the music playing" medan Clive Davis höll ett kort tal där han sade att han ville hylla Whitney och musiken.
- Whitney var så full av liv. Hon såg fram emot den här kvällen.
Whitney Houston blev 48 år gammal.
Liv Sander/TT Spektra

Mer läsning

Annons