Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zinat är kärleksfull – men vågar vara allvarlig

/

Det var fullsatt på Å-krogen i går kväll och några fick vända i dörren och missade Gasta – Gavle stand up attack. Men de som var där fick två timmar med varierande humor.

Annons

Zinat Pirzadeh är en persisk-svensk komiker, som är skådespelare, föreläsare och syokonsulent. Tidigt märkte åhörarna att hon skämtade friskt om sitt ursprung, muslimer, språkproblem och kulturkrockar.

– Det är fantastiskt att bo i Sverige, här kan man få till-baka oskulden för 4 500 kronor, säger Zinat.

Hon berättar via humorn om en del av sitt liv. Hur hon kom till Sverige, kalla norrland och skillnader mellan svenska och muslimska män.

– Det är konstigt, i Iran får man inte ha sex före äktenskapet. Men i Sverige får man inte ha sex efter äktenskapet.

Publiken är med på noterna och skrattar och applåderar.

Hon lyckas även koppla till Gävle katthem och sin kärlek till katter – fast hon är allergisk. Zinat levererar kärleksfull humor och driver både med Iran och Sverige.

Hon vågar även vara allvarlig och prata om kvinnomisshandel.

– Ni måste komma ihåg att våld har inget hemland, säger hon.

Det märks att Zinat har flera ben att stå på och det finns mycket material i hennes huvud. Men det kanske behövs något mer än skillnaden mellan svenskar och invandrare.

Bland uppvärmarna bör Johan Ranner nämnas. Han vågade skämta om inplastade hamstrar och att dricka etanol. Även för Å-krogen välkände Hans Carstensen hade en bra kväll på jobbet.

Mer läsning

Annons