Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalisk storsatsning

Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg och regissören Jon Anderzon sätter ribban högt när tusen länsbor ska engageras i ett nytt musikalprojekt med premiär nästa år. Flera kända skådespelare förväntas delta.

Annons

Regissören och projektledaren Jon Anderzon har tidigare bland annat satt upp musikaler på Hälsingslands kulturscen. Nu sätter han upp en föreställning han skrivit själv.

– Den här musikalen, ”I ljus och mörker”, har jag haft i tankarna i åtta år. Det är bland det viktigaste jag gjort. Den tar upp frågor om hur vi människor behandlar varandra i ett samhälle där det mesta handlar om att armbåga sig fram, säger Jon Anderzon under en pressträff i Gasklockorna.

Nils Erik Falk, avdelningschef för SV Gävleborg, ser positivt på projektet.

– Det här är en unik satsning eftersom vi i SV Gävleborg är ensamma som huvudarrangör. Det är Gävleborgs största musikalsatsning någonsin, säger han om projektet som ska omsätta 4 miljoner kronor, vilket delvis ska täckas med externa finansiärer.

Premiären äger rum hösten 2013. Det är redan klart med sju föreställningar i Gasklockorna i Gävle. Musikalen kommer även besöka Iggesund och ytterligare en ort i länet.

Allt som allt kommer närmare 1 000 skådespelare, amatörer och proffs, i länet att engageras.

Enligt Jon Anderzon kan man därför räkna musikaluppsättningen som en av landets största. I december räknar han även med att kunna presentera flera stora skådespelarnamn.

– Det är redan flera som har tackat ja och många som står på kö för att vara med.

Annons