Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musiklärare åkte på turné

Musikskolans lärare är ute på skolturné och i går besökte
de
Tallbacksskolan i Månkarbo.

– Det var roligt. Sista låten var jättebra, säger Max Björk som går i fjärde klass.

Det var fler elever än Max Björk som uppskattade det sista uppträdandet då lärarna spelade James Browns klassiker ”I feel good”. Eleverna klappade i takt och dansade framför scenen i skolans bibliotek.

– Det är jättekul med spontandansen. Man märker att många tar till sig av musiken och då blir man glad, säger Simon Svärd, lärare på musikskolan.

Syftet med turnén är att barnen ska få uppleva livemusik och höra och prova på olika instrument. Det bjöds på varierande musik, allt från julsånger till folkmusikgenrén klezmer och verk av den ryska kompositören Igor Stravinsky. När det var dags för jullåten ”Jag såg mamma kyssa tomten” bjöds fyra elever upp på scenen för att sjunga. Tredjeklassaren Lovisa Eriksson hade efteråt svårt att välja vad som var roligast med konserten.

– Jag vet inte. Men det var jätteroligt att sjunga, säger hon.

Upptempolåtarna var klara favoriter hos åskådarna, då eleverna genast började klappa i takt med musiken och kropparna gungade framför scenen.

– Det har varit kul hela veckan och vi spelar också låtar som barnen inte känner till och det tycker jag är viktigt, säger Simon Svärd.