Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

My Sims Racing

/

My Sims Racing Ålder: 3+ Format: Wii, DS Genre: Kartracing

Annons

För sisådär tio år sen hade varenda spelserie en spinoff där man kopierade "Mario Karts" vapenbaserade och lättsamma racing.

Sedan dess har det varit glesare mellan kopiorna, men med den enorma försäljningssuccén för "Mario Kart Wii" så verkar konkurrenterna återigen ha riktat sin uppmärksamhet mot genren.

EA:s "My Sims" - ett färggladare sidospår till "The Sims" - har tidigare avhandlat ämnen som riddarhistorier och djurvärlden och nu ger man sig in i racingbranschen med ett upplägg som skamlöst kopierar Nintendos stilbildande kart-serie.

Precis som i "Mario Kart Wii" så styr man genom att vrida Wii-moten i luften, som en ratt, och det funkar faktiskt riktigt bra.

Man har dessutom karbonkopierat varenda vapen i arsenalen.

Resultatet är ett hyfsat racingspel, som tyvärr saknar det senaste "Mario Kart"-spelets största förtjänst - onlineläget.

Man kan i och för sig skapa sina egna färgglada fartvidunder och karaktärer, men jämfört med Nintendos fulländade fartfest så känns det ändå lite blekt.

Visst, man kan ha kul med "My Sims Racing", men det är svårt att rekommendera det framför originalet. Mario och company ligger fortfarande i täten när det gäller barnslig vapenbaserad racing.

Man ska vara ett väldigt stort "The Sims"-fan för att föredra den här kopian. Men "My Sims Racing" hamnar ändå på en god andraplats.

 

Annons