Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myndigheter får ansikten

I Sandviken är inte längre Försäkringskassan och Skatteverket anonyma myndigheter.
De är två ansikten numera.

Margareta Gaude och Åsa Rohdin ska hjälpa Sandvikenborna på det nyöppnade servicekontoret.

Tre band knöts symboliskt ihop. Ett för försäkringskassan, ett för Skatteverket och ett för arbetsförmedlingen, som står för lokalen. I går invigdes det nya servicekontoret i Sandviken i arbetsförmedlingens lokaler, där Sandvikenborna kan få hjälp med ärenden som rör Skatteverket eller försäkringskassan.

Två personer kommer att jobba på kontoret, och blir myndigheternas ansikten i Sandviken: Margareta Gaude och Åsa Rohdin.

– Vi har fått utbilda oss inom den andra delens verksamhet, säger Margareta Gaude som huvudsakligen ska representera försäkringskassan, men som även kommer att hantera frågor som rör Skatteverket.

Cirka 300-400 besök i veckan räknar de med att få.

– Topparna kommer i cykler.

Exempelvis är det på servicekontoret som deklarationerna ska lämnas in.

Även om det bara blir två personer som jobbar på kontoret, kommer tillgängligheten att bli bättre jämfört med nu.

– Öppettiderna är bättre nu, 10-16. Tidigare hade Försäkringskassan bara öppet ett par dagar i veckan.

De som tidigare arbetade på försäkringskassan i Sandviken, jobbar nu antingen i Gävle eller har fått tjänster i andra delar av landet, många i Dalarna. Skatteverket flyttar till Gävle den sista januari nästa år.

Kvar på plats blir Margareta och Åsa.