Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mystiska besök oroar hästägare

Bara hästintresserade? Eller har de skumma avsikter? Nu varnar hästägare varandra för några män som setts vid hästhagar i Valbotrakten de senaste dagarna.

Annons

Varningen för männen sprids både öppet på Facebook och i en sluten grupp för hästägare. Polisen har också tipsats, men har inte fått in någon brottsanmälan.

– Vi vet inte mycket om det här, men vi har varit ute och letat några män i en bil, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Varningen säger att männen har varit synliga vid flera olika hästhagar, antingen var för sig eller upp till fyra personer tillsammans. Någon gång till fots, men även i en bil.

De är välklädda, uppträder artigt och svarar att de är intresserad av hästar och vill fotografera dem.

– Men de har inte alltid någon kamera med sig, skriver en hästägare på Facebook.

Hästägarna är oroliga för att det rör sig om personer som rekognoscerar för stölder av hästar eller utrustning, och uppmanar varandra att ha uppsyn på hästarna, och ringa polisen om de ser något mystiskt.

Men någon framhåller också att inget har hänt, och att man inte kan anklaga oskyldiga personer.

Polisen har inte heller några konkreta brottsmisstankar.

– Vi har fått registreringsnumret på en hyrbil som vi skulle kunna spåra. Men det krävs ju någon brottsmisstanke först, säger presstalesmannen Mikael Hedström.