Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nå’n la vantarna på mössan

Sanna Persson lånade ut en nyinköpt mössa till sin mamma, som gav sig av på en shoppingtur till Röda korset.

Där tappade hon den på golvet. Tio minuter senare hade personalen sålt den.

Det var i tisdags som Sanna Perssons mamma lånade mössan. Ett värmande nyinköp inför kvällens utematch mellan Brynäs och Timrå.

– Den var jätteskön i fuskpäls och gick ner över kinderna, säger hon.

Efter en runda i Röda korsets butik på Brynäs, upptäckte Sannas mamma att hon tappat mössan.

Men när hon gick för att fråga efter den i kassan, fick hon en överraskning: personalen hade sålt mössan.

– Vi har ju inget eget sortiment så det kan vara svårt att veta riktigt vad som är vårt. Det här är väldigt olyckligt, säger Jenny Björklund, butiksföreståndare.

Sanna Persson jobbar själv i butik, och brukar ofta hitta kvarglömda vantar och mössor. Hon tycker att personalen borde ha förstått att mössan inte kom från den egna butiken.

– Om någon lämnar in en jätteblöt mössa kan man väl lägga undan den och vänta i en timme. Har ingen kommit under dagen och hämtat den kanske man kan sälja den, säger hon.

Mössan kostade 300 kronor när Sanna köpte den. Personalen på Röda korset sålde den för 30 kronor, och har nu erbjudit lika mycket i ersättning för den förlorade mössan som man jagar febrilt.

– Vi gör vårt bästa för att få tag i kunden så att vi kan köpa tillbaka den. Jag skulle gladeligen ersätta allt, men vi får inte bara ta pengar från kassan och ge, det är mot våra regler, säger Jenny Björklund.

Men för Sanna Persson handlar det inte om pengar, snarare vill hon ha en ursäkt för det som inträffat och efterlyser skärpta rutiner så att det inte inträffar igen.

Och mössan då?

– Den andra kunden har ju köpt den i god tro, då är det inte snällt att han ska gå miste om den heller. Jag har bestämt mig för att köpa en ny mössa, men det blir ingen för 300, och mamma kommer inte att få låna den, säger hon och skrattar.