Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Namninsamling om döda vinthunden

Hundvänner runt om i landet har engagerat sig i den döda vinthundens öde – och tycker att polisen borde jobba hårdare med fallet. I går hade 288 personer skrivit på en namninsamling som ska skickas till Gävlepolisen.

Annons

– Det känns inte som att de prioriterar djurärenden för fem öre, säger Linda Gustavsson som startat insamlingen.

I dag är det ett år sedan en död vindhund hittades fastbunden i en gran i närheten av idrottsplatsen i Ockelbo. Men hos Gävlepolisen är det fortfarande ingen som har tagit hand om ärendet – trots att obduktionsrapporten blev klar i mars i år. Om det ska väckas åtal för djurplågeri eller inte är alltså inte klart.

Det har upprört djurvänner landet runt. Linda Gustavsson i Älvkarleby, som själv har en valp efter den döda vinthunden, är en av alla som engagerat sig. Hon startade en namninsamling där man uppmanar polisen att prioritera ärendet.

– Jag tycker att polisen har gjort ett kasst jobb. De borde ha löst det här fallet för länge sedan, säger hon.

Hon berättar att fallet med hunden har spridit sig och diskuterats på flera internetforum för djurvänner – och många har reagerat på att ärendet fortfarande är olöst ett år efter att hunden hittades. Efter bara några dagar hade flera hundra personer skrivit på hennes namninsamling.

– Det känns helt underbart att folk blir så engagerade. Man önskar ju att polisen kunde vara det också.

Efter nyår räknar Linda Gustavsson med att överlämna listorna med namn till polisen.