Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nanne bjöd på dans, allsång och skratt

Om någon undrade var Gävleborna höll hus under onsdagskvällen finns svaret här. När Nanne Grönvall med ett stort leende studsade in på Stortorgets scen i en rosa glittrande klänning under Sommarkväll fanns en stor och entusiastisk publik att ta emot henne med ett jubel.Att Nanne fortfarande efter 27 år i branschen har minst lika roligt som sin publik går inte att ta miste på.

Annons

Nanne kan med sin gedigna erfarenhet inom Mellon utan problem betitla sig själv schlagerdrottning. Hon har deltagit i Melodifestivalen som artist och/eller låtskrivare hela tio gånger genom åren och är en rutinerad och folkkär artist.

Nanne och hennes kvinnliga musiker inledde onsdagens show med låten "Lyckos dig" och hälsade en engagerad och blandad publik hej i den svala sommarkvällen. Sedan var det dags för Tomas Ledins gamla slagdänga "Inatt är du min" och Nannes egna bidrag till 2007 års melodifestival, "Jag måste kyssa dig".

Därefter fortsatte hon med Jerry Lee Lewis "Whole Lotta Shakin’ Goin’ On" som hon tävlade med i körslaget, och ett medley med hitlåtarna "Det vackraste", "Den vilda", "Highland" och "Alexandra". När Nanne pratar om rätten av att tycka vad vi vill och övergår till att sjunga "Pissenisse" har hon inga problem att få publiken att entusiastiskt skrika "Skit i vad jag gör, Pissenisse!" och hon trappar upp stämningen ytterligare med låten "Avundsjuk". När hon sedan drar igång Kiss-covern "Heaven’s on Fire" har hon tveklöst publiken lindad runt sitt finger. De dansar, sjunger och hakar på direkt när Nanne avrundar med att uppmana dem att sträcka händerna i luften för ett Instagram-foto innan hon river av sin stora hit "Håll om mig".

Ända till slutet och extranumret med klassikern "Sånt är livet" håller hon publiken kvar med en beundransvärd energi som får en 20 år yngre undertecknad att avundas. En lättsam och sprudlande Nanne levererar precis det som förväntas, varken mer eller mindre, i ett sammanhang där hon passar som handen i handsken. Nanne är lättsam, trevlig och bjuder till skratt i mellansnacket, får publiken att känna igen sig i pinsamt 80-talsmode och åldersnoja och är landet lagom personifierad: Lagom schlager, lagom rockig och lagom käck i en alldeles lagom förutsägbar show.

Frida Calderon