Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När det blåser motvind behövs tidningen

inför det nya året kunde vara ljusare.
Osäkerhet om hur ekonomin ska utvecklas, oro för jobben som riskerar att bli allt färre.

Hur det nu blir, vi lovar att göra vårt allra bästa för att spegla det som händer och förklara varför det händer. När det blåser motvind behövs vi som allra bäst, det är min fasta övertygelse.
”Arbetarbladet – på din sida”, är den mångtydiga paroll vi försöker leva upp till.
Vi skulle kunna göra det lätt för oss, hålla upp fingret i luften, känna vartåt det blåser och sedan anpassa tidningens innehåll därefter.


Men vi väljer en svårare väg. Att göra en tidning på läsarnas uppdrag innebär nämligen också att ställa de svåra frågorna och blottlägga de komplicerade konflikterna.
Det betyder att en del av våra läsare då och då kommer att bli ilskna och irriterade över uppfattningar som torgförs, över texter och bilder som publiceras i Arbetarbladet. Det tar vi gärna. Alternativet, överslätande menlöshet, vore betydligt värre.


under nästa år en tidning i något annorlunda utformning. Vi planerar som bäst ett utvecklingssteg för den dagliga pappersutgåvan och lyfter på förlåten i februari. Du kommer dock att känna igen den tidning du vant dig vid, vågar jag lova. Och tror och hoppas att de förändringar vi genomför ska göra Arbetarbladet ännu lättare att läsa och hitta i.
Under året kommer några av våra mest kända profiler att trappa ned en smula, med ålderns rätt. I stället kommer andra spännande namn att träda fram i nya roller.
Följ med på en stimulerande resa med Arbetarbladet 2009.