Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När pengar ska tjänas väger en tung blöja lätt

Annons

Vägda blöjor och andra missförhållanden har avslöjats och diskuteras. Ansvariga politiker och tjänstemän verkar förvånade och försöker hitta bortförklaringar.


?Det ska inte gå att skatteplanera med offentliga medel, bäst vi tillsätter en utredning, vi ska titta på det här, de oseriösa aktörerna ska bort, så här får det inte gå till? Och så vidare och så vidare. Pladder, pladder och mera pladder.

Ingen kommer ens i närheten av att diskutera vad det faktiskt handlar om. Nämligen att om någon startar ett företag är det med stor sannolikhet för att företaget ska gå med vinst och att ägaren ska kunna använda en del av vinsten för eget bruk. Om det är ett äldreboende, en kiosk, en skofabrik eller en skola ? ägaren vill ha något för egen del och det måste tas någonstans ifrån. Från kioskkunden, skoköparen, den gamla på hemmet eller eleven i skolan.

Regering och opposition är överens om att privata alternativ är bra. Men när konsekvensen av de privata alternativen blir tydliga då har de inget att säga. På sin höjd vill de putsa lite på de värsta skavankerna.

När jag var barn och fick höra om hur fattiga barn för inte så länge sedan såldes till lägstbjudande blev jag chockad och ledsen. Och glad att jag inte levde i en så barbarisk tid.
Nu säljs åter människor ut till den som vill ha minst betalt för att ?ta hand om? dem. Men det är en skillnad, Sverige av idag är ett rikt land. Historiens hjul rullar bakåt inte av ekonomisk skäl utan av politiska. Vi måste säga stopp och se till att hjulen rullar framåt!

Vård, omsorg och skola ska drivas i offentlig regi där alla resurser går till verksamheten, där det finns en möjlighet till politisk och medborgerlig insyn och där anställda har både en rättighet och skyldighet att avslöja missförhållanden!

Annica Albertsson
Kommunistiska Partiet

Mer läsning

Annons