Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När ska Carina Blank bli socialdemokrat?

Annons

När skall Du bli socialdemokrat Carina Blank?
När skall Du bli socialdemokrat och börja driva socialdemokratisk politik såväl i smått som i stort?


Min hustru som på helt ideéllt initiativ leder Invandrarkvinnornas förening (IFFI) hade för avsikt att med 15-20 invandrarkvinnor besöka Hemlingby friluftsanläggning. Tyvärr visade det sig att Du och dina kompisar avvecklat kollektivtrafiken (buss) dit.

Det gör att de inte kan ta sig dit för en stunds rekreation och ta del av vår fina natur. Men det gäller ju inte bara dem utan sannolikt ett stort antal av kommunens invånare. För mig är det omöjligt att begripa hur man kan avveckla kollektivtrafiken till stadens främsta friluftsanläggning. Däremot syns det gå mycket bra att göda proffsklubbar som Brynäs och GIF där eliten har upp till sexsiffriga löner.

Frågan kan tyckas banal i dina öron. Men är desto mindre inget annat än en klassfråga. Även miljön kommer också in i bilden. I stället för en intensiv biltrafik skulle bussar minimera koldioxidutsläppen. Sannolikt betraktar Du dessa frågor som något ovidkommande. Det stärker bara mig i min uppfattning att Du kommit mycket långt från socialdemokratisk ideologi där solidaritet borde vara ett honnörsord. Men också en strävan att ta bort klasskillnader.

Olle Ljungbeck, Gävle

Mer läsning

Annons