Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När ska oturen släppa för Gävle?

Vad beror det på att Gävle, och allt som har med denna stad att göra ständigt drabbas av en osannolik och orättvis otur?

Jag tänker närmast på Gefle IF som i match efter match är det absolut bästa laget men lik förbaskat blir utan poäng, och nu ligger i botten av tabellen.

I vintras var det Brynäs som led av denna otur. Fast man spelade bländande slutade man klart sist i tabellen. Det var oturliga och orättvisa utvisningar med mera i varje match.

Samma orättvisa otur drabbar högskolan som måste ta in studenter från Kina, med tvivelaktiga kunskaper, för att fylla de platser som ingen annan vill ha. Fast man är en av landets bästa läroanstalter.

Sjukhuset och landstinget är också drabbad av denna oförklarliga otur. Man byter direktörer och chefer, bygger ny dyr entré, och köper in konsulter med avsikten att all verksamhet ska vara i Gävle.Trots detta råder kaos, olust och vantrivsel bland både personal och patienter. Och inför sammanslagning av landsting, vill inget landsting slås ihop med Gävles. Mycket förvånande.

Så nog är väl denna fantastiska stad, som numera är en förort till kungliga huvudstaden ovanligt otursdrabbad. Varför, undrar en läsare av Gävle- tidningar?

Mr W

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel