Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"När vi var unga såg trafiksituationen helt annorlunda ut"

Annons

Svar till: Gunvor Gunnarsson, 16 september. Tycker du att det finns något negativt i att dagens ungdom vill komma säkert till och från skolan? Tycker du att det finns något negativt i att dagens ungdom fått lära sig att yttra sig? Och vad är det som är så negativt med att kräva säkerhet i trafiken? På senare tid har det inträffat flera svåra bussolyckor där barn och ungdomar fått sätta livet till på grund av bristande säkerhet.

Läs också: "Att behöva stå i bussen? Kan det vara någonting för unga, friska ben?"

Ja, jag reagerade också på artikeln i Arbetarbladet. Hur kan man behandla de här barnen så illa? Det borde vara krav på att alla har en sittplats och jag tror också att det är chaufförens ansvar att se till att alla har säkerhetsbältet på. När vi var barn och unga, såg trafiksituationen helt annorlunda ut. Kanske var säkerhetsbältet inte ens uppfunnet?

Jag tycker din insändare är respektlös, och jag tycker att våra ungdomar är värda all respekt. Vi skall vara glada över att de idag vågar begära mer än vi vågade på vår tid. Fortsätt kämpa Järboelever, hoppas det ordnar sig på ett bra sätt med era bussresor!

Kathie Hagstedt

Läs också (Plusartikel): Elever kritiska till överfull skolbuss – Edvin och Anna: "Får oftast stå hela vägen"

"Vem bär ansvaret om det händer en olycka?"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare