Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Emanuel Johanssons väntar på rätt hyresgäst till fastigheterna i Söderfors

Många har intresserat sig för att hyra Jan Emanuel Johanssons fastigheter på Östermalmsvägen i Söderfors. Men ännu har ingen affär blivit av.

Annons

- Vi hade det uthyrt till en entreprenör som skulle använda det till ett boende, men de fick aldrig till det. Så nu går de ut för uthyrning igen, säger fastighetsägaren och mångsysslaren Jan Emanuel Johansson till Arbetarbladet.

Är det många som visat intresse för att hyra husen?

- Det är många intressenter men då har det bara varit för boendeformer som jag tycker lämnar mycket att önska. Jag har dem hellre till annat än ett rent migrationsboende.

Varför det?

- Jag tycker det ska finnas en integrationstanke, mer än att bara säga "Hej! Kom och bo!". Jag ser inte det som framtidens sätt att integrera folk. Då hyr jag heller ut till någon kommun eller annan hyresgäst som har ett långsiktigt strategi - att det ska bli bra för alla. Det kan till exmepel bli utslussboende.

Ett utslussboende för missbrukare?

- Det kan vara missbrukare men det kan även vara exempelvis ensamstående mammor som genomgått en skilsmässa. Olika typer av människor som i en period av livet behöver stöd för att komma tillbaka.

Hur går du vidare nu?

- Strategin nu är att kontakta omkringliggande kommuner och höra om de är intresserade av lägenheter som är anpassade för det ändamålet. Det ska finnas en långsiktig tanke och det ska vara posistivt för alla, både de boende och samhället. Jag tycker den här byggden förtjänar att det rör på sig. Det ligger så vackert och det är konstigt att inte fler har hittat dit.

Mer läsning

Annons