Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedkyld 20-åring avled

En 20-åring som hittades svårt nedkyld på Brynäs på söndagsmorgonen, avled sent på kvällen. Enligt polisen finns det inget som tyder på att något brott låg bakom dödsfallet.

20-åringen låg intill en parkbänk nära en parkeringsplats vid Väpnargatan på Brynäs. Han hittades kl 07.20 på söndagsmorgonen av en man som kommit hem från sitt nattskift och gick ut med hunden.

– Jag skakade på honom och försökte prata med honom, men han reagerade inte. Han kändes väldigt kall, säger han.

Tillsammans med en annan person gjorde han första hjälpen, men 20-åringen var inte kontaktbar. De uppfattade honom som kraftigt nedkyld. 20-åringen fördes till Gävle sjukhus, men transporterades under dagen vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Där avled han vid 22-tiden på kvällen.

Det går ännu inte att med säkerhet avgöra om nedkylningen var dödsorsaken. Den kan inte fastställas förrän efter en obduktion som ska ske under de närmaste dagarna.

– Vi har just nu ingen anledning att tro att det ligger något brott bakom hans död, säger polisens utredare Kalju Poltrago.

Polisen spärrade på söndagsförmiddagen av och undersökte platsen där 20-åringen hittades. I samband med obduktionen görs en kriminalteknisk undersökning.

– Vi kommer också att försöka ta reda på vad han gjorde och var han har funnits under natten innan han hittades, säger Poltrago.