Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedläggningen av Nya Nynäs ett fiasko

Eva S Jäderberg (M), Mats Ivarsson (FP) och Petter Mörck (FP)
anser att Nya Nynässkolan aldrig skulle ha lagts ner.

Annons

När man läser på Nynäs- skolans hemsida står följande:

”Nynäs skola är ett område med stor mångfald där vi strävar efter att utveckla elevens:

• kulturella kompetens

• sociala kompetens

• kommunikativa kompetens

•kunskapande kompetens. All planering av elevens lärande skall ha sin utgångspunkt i elevens bakgrund, språk, erfarenheter och kunskaper”.

Men hur blev det i verkligheten?

Det är med bestörtning som vi i Alliansen; Moderaterna, Folkpartiet Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna, kan konstatera att våra farhågor inför nedläggningen av skolan Nya Nynäs har besannats.

Att nedläggning, till stor del skulle drabba de sämst ställda i Gävle var redan då uppenbart för oss i Alliansen, tyvärr fick vi inget gehör för våra farhågor hos den rödgröna röran.

Vi kan nu konstatera att beslutet var helt felaktigt med hänsyn till elevernas bästa.

I Arbetarbladet 9 april i år säger BoU:s ordförande Jens Leidermark följande: ”Jag tycker inte att det är något solklart misslyckande att segrationen består, trots ändringen av skolornas upptagningsområden i fjol i syfte att få en bättre sammansättning av barn från olika kulturer.

Men vi har väl inte lyckats heller. Vi politiker jobbar med målbeskrivningar och vi har inte sagt att det ska se ut som det du beskriver nu, Det blir en fråga för tjänstemännen, säger han.”

Leidermark lägger över ansvaret på tjänstemännen trots att det är han själv och resten av majoriteten som utan invändningar godtagit tjänstemännens förslag.

Av denna hantering av ärendet kan följande slutsatser dras:

Det är ett totalt misslyckande avseende information till de berörda barnen och deras föräldrar vad nedläggningen av Nya Nynässkolan i verkligheten innebar.

Att de ansvariga inte har nått fram med informationen kan man bara se som ett misslyckande för den rödgröna rörans iver att skära ned på skolan i Gävle.

Ekonomiskt är nedläggningen av Nya Nynäs ett fiasko utan motstycke, barn- och ungdoms- förvaltningen betalar fortfarande en hyra på 3 miljoner kronor per år för lokalerna .

Annons