Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Negativ byutveckling i Ockelbo

Annons

Ockelbo kommun har tagit över tillagningen av skolmat i Åmot efter byns egen förening, Åmek. Från rödgrönt håll sägs det att man vill satsa på byutveckling eller man kan åtminstone inte vänta. Men i det här fallet verkar det som att man har svårt att se till helheten och gör istället tvärs om och hindrar en utveckling i Åmot.
I våra liberala öron rimmar det illa när man samtidigt konkurrera ut det lokala alternativt med ett kanske subventionerat kommunalt alternativ. Kommunen säger sig kunna erbjuda samma kvalitet av skolmat till ungefär 25% lägre kostnad!
Det man som utomstående kan undra över är hur mycket subventionera annan kommunalverksamhet denna matlagning?
Men om vi tänker ett steg längre, kan vi konstatera att det sker en förändring av förutsättningarna för mataffären i Åmot, som är av stor betydelse och en servicepunkt i byn, och som på sikt hotar dess överlevnad. Under det senaste åren har denna by uppvisat stort engagemang bland annat när man övertog och återinvigde bensinstationen i Åmot som ett ytterligare steg för att behålla serviceutbudet på orten.
För oss i Folkpartiet är det viktigt att hela kommunen lever, att landsbygd och byar blomstrar. Vår grundtanke bygger på en övertygelse om att livskraftiga byar är en förutsättning för att det skall uppstå företagsetableringar, vilket i sin tur gör byn mera attraktiv. Det är därför viktigt med satsningar både på byarna och på företagande.
Det är därför viktigt att man kan samlas kring ett arbete för att på olika sätt stärka framtidstro, marknadsföra byarna på ett positivt sätt samt tillsammans göra upp en långsiktig plan för vilka åtgärder som behöver vidtas för att Ockelbos byar skall få en positiv befolknings- och företagsutveckling.
Med Folkpartiet blir Ockelbo en plats som växer.
Stig Mörtman, Bo Stenbeck

Folkpartiet liberalerna Ockelbo

Mer läsning

Annons