Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej, alla har inte sett ritningarna

På ett extra kommunfullmäktige fattade vi politiker i Älvkarleby ett av många efterlängtat beslut. Vi beslutade att låna 60 miljoner för att bygga om Rotskärsskolan. En skola som har stått orörd sedan 1963 och som nu skriker efter att bli uppfräschad.

Beslutet om 60 miljonerssatsningen kan jämföras med en nationell satsning på 60 miljarder. Ett sådant beslut anser vi ska föregås av en noggrann genomgång av vad vi får för pengarna, tidplan med mera. Den genomgången hade kommunstyrelsens ledamöter fått. Kommunstyrelsen har inte beslutsrätten i den här frågan – ändå är det de som får informationen och inte vi som har det yttersta ansvaret.

Kommunfullmäktige är det forum dit allmänheten hälsas välkommen. Om det (s)tyrande partiet hade haft det minsta intresse av att hålla intresserade kommuninvånare informerade hade de här en klockren möjlighet, som de helt missade. Folkpartiet tror nämligen att våra skattetyngda kommuninvånare är intresserade av att få se vart pengarna tar vägen. Beslutet om Rotskär vet vi dessutom intresserar fler än elever, föräldrar och personal.

Ett ordentligt annonserat fullmäktige där arkitekt och konsult hade gått igenom ritningen, kostnaderna och tidplanen hade varit det rätta. Hade man varit ännu mer intresserad av att förankra beslutet ordentligt kunde ordförande för Barn- och utbildningsnämnden getts tillfälle att berätta om innehållet i skolan.

I stället för att som nu kommunalrådet säger att vi behöver inte bli långrandiga eftersom alla har sett ritningarna. Nej, Lars Skytt! Alla har inte sett ritningarna. Vi var många närvarande i kväll som inte har sett dem, men vi förväntades ändå att säga ja till ett för skattebetalarna enormt stort projekt. På mindre än en halvtimme var diskussionen avslutad och beslutet klubbat.

Politiken i Älvkarleby kommun i allmänhet och kommunfullmäktige i synnerhet är bara ett spel för gallerierna där vare sig folkpartister eller kommuninvånare göre sig besvär. Tänkvärt kära kommuninvånare inför nästa val.

Ann-Cathrin Larsson

Maria Lundin

Anders Lundström

Folkpartiet Liberalerna i Älvkarleby

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel