Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till bilar i centrum

Ska bilarna få köra genom Gävle centrum?Den frågan ställde Moderaterna till Gävleborna på Rådhustorget.

– Det borde vara stopp de tider det är mycket folk, för ibland är det hopplöst att komma över gatan, säger Ulla Lindén.

Gävle kommuns nya Centrumplan ska ut på samråd i höst. Den mest omdiskuterade frågan då är om biltrafiken förbi Rådhustorget ska stängas av eller inte.

Moderaterna med oppositionsråd Inger Källgren Sawela i spetsen gick på lördagen ut för att samla in Gävlebornas åsikter. Med sig hade de två lådor och massvis med bollar. De Gävlebor som vill ha biltrafik i centrum fick lägga en boll i ja-lådan och de som vill få bort bilarna lade i nej-lådan. Resultatet blev en tydlig nej-seger med 197 bollar mot 154 i ja-lådan.

Maj Lundblad och Ulla Lindén var två av dem som röstade nej.

– Det är en svår fråga för det måste fungera både för gående och bilister. I dag är inte ens trafikljusen påslagna och det tycker jag är dåligt, säger Maj Lundblad.

Inger Källgren Sawela är nöjd med dagen men inte säker på att hennes resultat är helt tillförlitligt.

– Problemet är att vi står där det är gång- och cykeltrafik. Vi måste nog gå ut någon gång till och stå där vi kan fånga upp fler bilister, säger hon.

Själv är hon rädd för en död centrumkärna om bilarna försvinner.