Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till parkering i Hofors centrum

Ingen av de Hoforsbor som Arbetarbladet talat med vill ha
ännu
en till parkering

i centrum. Ändå fortskrider planerna på att riva Palladiumhuset och göra hela Skolgatan tillgänglig för biltrafik.

– Det är tråkigt, men de säger att centrum ska vändas och få en framsida mot Skolgatan, säger Linda Ahlsén som äger butiken som huserar i den gamla biografbyggnaden. Hon tvingas nu att flytta.

Kommunen ställer just nu ut ett förslag på ny detaljplan för Hofors centrum. Bland annat ska Skolgatan öppnas för biltrafik och Palladiumhuset, där biografen låg, ska rivas för att ge utrymme för fler parkeringsplatser. Den nya planen för centrumområdet är utställd både på kommunhuset på Granvägen och på biblioteket.

Allmänheten kan lämna sina synpunkter till byggservicekontoret fram till 23 januari. Men många av de Hoforsbor som Arbetarbladet talade med har redan gett upp hoppet.

– Jag tycker inte om det, men vad kan vi göra år det? Kommunen har redan bestämt sig, säger Leif Nylén när vi möter honom på Centralgatan.

Linda Ahlsén som har butiken Blommor och rum i Palladiumhuset har tvingats att flytta. Hon tycker att det är trist, men inte heller hon ser någon återvändo.

– Jag har redan börjat planera för nya lokaler. Det är jättetråkigt, min inredning passar till det gamla huset. Det är svårt att få en sådan lokal någon annanstans, men jag har börjat vänja mig vid tanken nu, säger hon.

Linda Ahlsén har bestämt sig för att i stället försöka se det positiva med förändringen. Meningen med den nya planeringen är att centrum ska få en tydligare framsida mot Skolgatan och det tänker hon dra nytta av.

– Som det är nu ligger min butik lite på baksidan och då blir det kanske inga spontanköp, det kan kanske bli bättre.

Vart hon ska flytta är inte bestämt, men hon behöver förmodligen lämna huset så snart som i mars.

– Jag har en dialog med Konsum Gävleborg som har köpt huset så det blir nog klart snart. Jag behöver större lokaler än de jag har nu.

Entré Hofors har även bokat in ett möte med de företagare som har verksamhet i centrum för att lyssna på deras synpunkter på förändringen.De kommer sedan att föra åsikterna vidare till den grupp som ska arbeta vidare med centrumförändringarna.