Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till påskfjädrar!

Annons

I år väljer Göteborg bort påskfjädrarna, och de gör det för djurens skull. Skolor, förskolor och övriga verksamheter som använder fjädrar uppmuntras att välja andra alternativ för dekorationer till påsk.

"Eftersom leverantören inte hundraprocentigt kan garantera att fåglarna har det bra vid uppfödningen väljer vi att ta bort fjädrar från ramavtalet lek och hobbymaterial, som är det enda där det i dag ingår fjädrar", säger Elin Berg Mannebo, handläggare på Inköp och upphandling till Göteborgs stad nyhetstidning Vårt Göteborg .

Djurens Rätts kartläggningar under de senaste åren har visat att i princip alla påskfjädrar som säljs på den svenska marknaden fortfarande kommer från fåglar, i regel från kalkoner som fötts upp i köttindustrin i USA.

Under 2016 tog elva svenska kommuner, ofta på uppmaning från engagerade medborgare, beslut om att pynta utan fjädrar under påsken. Till år 2017 hade den siffran utökats till hela 74 kommuner som tagit beslut om att bli fjäderfria till påsken.

 

Hur gör Gävle kommun?

 

Per-Olof Erickson

Naturskyddsföreningen i Gävle

LÄS fler debattartiklar här:

Se upp för falska påståenden under valrörelsen!

Vår syn på psykisk ohälsa måste förändras i grunden och likställas med övrig ohälsa

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel