Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL 11

/

Annons

För den som inte spelar EA:s NHL-spel regelbundet kan ”NHL 11” tyckas vara i princip samma spel som ”NHL 10”, med årets laguppställningar som enda egentliga nyhet.

Ingenting kunde vara mer fel.

Spelet ser visserligen ut ungefär som fjolårets och känns säkert så också om man bara spelar då och då. Det krävs konnässörens initierade blick (och kanske känsliga handleder?) för att upptäcka de förbättringar och förfinade funktionerna i ”NHL 11”. De finns nämligen – och de är större än det låter när man beskriver dem.

”Ökad artificiell intelligens” betyder just ingenting innan man spelat och upptäckt att motspelarna faktiskt blivit smartare än sist.

”Ny tacklingsfysik” betyder inte mycket innan man sett en större spelare tacklas omkull av en mindre som haft mer fart och kommit ur en gynnsam vinkel.

Så där kan jag hålla på, rada upp små förändringar som gör matcherna i ”NHL 11” till större och mer realistiska upplevelser än de var för ett år sedan. Lägg till ett nytt ”Ultimate team”-läge à la ”Fifa”, kanadensiska juniorhockeyligor, bortdömda mål, avslagna klubbor och möjligheten plocka upp draftade spelare från Europa och en del andra nyheter och du har en lång, het hockeysäsong att se fram mot.

Björn Brånfelt

Mer läsning

Annons