Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detroit klara för slutspel när Zäta levererade

/

Det blev ett jämnt toppmöte när Detroit gästade Montréal i nattens NHL - näst sista matchen i grundserien för båda lagen.
Henrik Zetterberg stod för två assist, men insatsen räckte inte till seger.
Detroit behövde dock inte hänga läpp för det. I natt blev de klara för slutspel – för 24:e året i rad.

Annons

Zätas arbete i natt resulterade också i att han klättrade i assistligan – från tionde plats till sjunde.

Det var halvvägs in i första perioden som han slog till första gången, med en passning till Pavel Datsyuk som slog pucken vidare till Tomas Tatar framför mål. Den slovakiske vänsterforwarden satte matchens första mål och Zäta noterades för en andraassist.

Mot slutet av perioden kvitterade Montréals Andrei Markov till ställningen 1–1.

Lika jämnt blev det i andra perioden, då Montréal utökade till 2–1 efter drygt sex minuter. Bara en och en halv minut senare slog Zäta till igen, denna gång efter att ha fått pucken av Niklas Kronwall i trängseln vid sargen. Han passade vidare till Pavel Datsyuk som sicksackade sig fram till buren och satte 2–2.

Tredje perioden fortsatte i samma anda och slutade 3–3. I övertid avgjorde till slut Montréals Lars Eller med 4–3-målet efter en minut och tjugoen sekunder.

Med en match kvar i grundserien ligger Montréal på en stadig andra plats i östra konferensen med sina 108 poäng. Detroit ligger på sjätte plats med 98 poäng och nattens poäng gjorde klart att laget tagit sig till slutspel ännu en gång. De har inte missat en chans sedan 1990 – 2015 spelas alltså det 24:e slutspelet på raken.

Se alla resultat, målgörare och statistik

Mer läsning

Annons