Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Här stjäl Silfverberg pucken och briljerar

/
  • Jakob Silfverberg i Anaheims vita tröja sätter 1-0-målet.

Jakob Silfverberg grävde guld i NHL i natt.
Två mål på drygt tjugo minuter gjorde 24-åringen från Gävle till matchens stjärna i toppmötet.

Annons

Anaheim leder ligan med Nashville flåsandes i nacken och nattens match blev ett nervigt möte mellan topplagen, med Nashville på hemmaplan.

Och spelet lät inte vänta på sig – Silfverberg drog i gång målfebern i boxplay redan tre minuter in i första perioden. Hemmalagets planhalva var gles på spelare när Silfverberg och Nashvilles Filip Forsberg jagade pucken mot målburen. Silfverberg slog ett hårt skott från sidan som räddades av målvakten Pekka Rinne.

Sedan kom upphämtningen – en sömnig Rinne lade ner pucken på isen och innan han eller de framstörtande Nashvillespelarna hunnit blinka plockade Silfverberg pucken så gott som ur handsken på Rinne och satte den i krysset. Ett strålande mål av den 24-årige forwarden som tidigare under säsongen satt sex skott i mål på 51 spelade matcher.

Misstaget satte tonen för de två första perioderna och i sista periodpausen såg det mörkt ut för Nashville då Anaheim utökat ledningen till 4–0.

Silfverberg hade då bättrat på sin målstatistik ytterligare genom 4–0-målet i andra periodens fjärde minut, assisterad av Cam Fowler och Eric Brewer. De två målen gav Silfverberg titeln matchens stjärna.

Nashville gjorde ändå en något hoppfull upphämtning i tredje, vilket inte räckte ända fram och mötet slutade 5–2 till Anaheim.

Se alla resultat, målgörare och statistik

Mer läsning

Annons