Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst för Bäckströms Washington i första slutspelsmatchen i Stanleycup

/

Nicklas Bäckström fick assisten till det första viktiga målet i första slutspelsmatchen mot Philadelphia.

Annons

LÄS ÄVEN: Brynäsmöte i Stanley cup – och Silfverberg är glödhet igen

Målet kom efter 16.21 i andra perioden efter ett svenskt samarbete. Detta i spel fem mot fyra. Bäckström hade pucken nere i motståndarnas sarghörn, spelade upp till Marcus Johansson som i sin tur spelade vidare till Johan Carlson.

Johan Carlson slog på ett slagskott från blå som studsade förbi Philadelphiamålvakten som Bäckström hunnit fram för att skymma.

Matchen slutade till slut 2-0 för Washington efter ett mål i sista perioden av Jay Beagle. Återigen så svarade Marcus Johansson för en assist.

Annars började matchen något tungt för Washington som blev tillbakapressade under första perioden. En förklaring var att man drabbades av tre utvisningar och fick spela med kort manskap i sex minuter.

I andra perioden så började även spelarna i bortalaget Philadelphia göra sig skyldiga till utvisningar. Och det blev en match med många spelare som hamnade i utvisningsbåset.

Totalt 22 utvisningar, varav en på fem minuter och en på tio minuter. Fem av utvisningarna kom när matchen var slut och det utbröt bråk mellan flera spelare i båda lagen.

Natten mot söndag är det dags för nästa möte mellan båda lagen.

Mer läsning

Annons