Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni borde inte vara nöjda

Annons

Svar till Tobé, m fl,  AB 27 feb.

När jag kritiserar regeringens arbetsmarknadspolitik svarar Tobé (M) med flera att jag ska visa ödmjukhet när fler får jobb. Att fler får jobb är väldigt glädjande men betyder det att ingen ska kunna peka på bristerna i politiken, brister som drabbar arbetslösa på ett orimligt sätt?!

Fas 3 är en inlåsning av långtidsarbetslösa som får arbeta utan lön åt arbetsgivare. Eftersom, de företag eller organisation, som tar emot en inskriven i Fas 3 får betalt av staten har åtgärden blivit en affärsidé där de arbetslösa står för intäkterna! Ingen utbildning är tillåten i Fas 3.

Regeringen har upphandlat före detta sektledare, fingerpåläggare och hypnositörer till att göra arbetslösa friska och anställda. Det är en beskrivning av en del jobbcoacher, allt till en kostnad för staten på nästan 3 miljarder kronor. Inte nog med det; man har upphandlat coacher som inte har F-skattsedel vilket innebär att Arbetsförmedlingen får stå för deras skatteinbetalningar!

Tobé med flera försöker påskina att vi, (S), inte har någon egen arbetsmarknadspolitik. Det är en typisk lögn från (M) och det är Tobé, om någon, väl bekant med.

Fakta är att alldeles för få arbetslösa får möjlighet till relevant utbildning. Utvärderingar visar att endast 8 procent av alla i Jobb- och utvecklingsgarantin har den möjligheten.
Vi, (S), vill ge alla arbetslösa utbildning som möter företagens behov i möjligaste mån. Vi vill att arbetslösa ska få en mycket rimligare ersättning, inte driva människor i fattigdom som regeringen gör.

Inför utbildningsvikariat där den anställde kan få kompetensutveckla sig samtidigt som den arbetslöse får vikariera. Vi vill ordna jobb med avtalsenliga löner inom kommuner och landsting för de som har svårt att komma ut på den reguljära arbetsmarknaden.

Slutligen så skriver Tobé med flera att vi sitter på läktaren och bara klagar. Faktum är att vi lägger många bra förslag som de borgerliga riksdagsledamöterna kan instämma i.
Frågan är varför ni lägger armarna i kors och bara ser nöjda ut?


Raimo Pärssinen (S)
riksdagsledamot i Arbetsmarknadsutskottet
 

Mer läsning

Annons