Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni gjorde inget

Anders Jansson, det hjälper inte att mörka om sanningen, den hinner förr eller senare ifatt dig och ditt parti, Moderaterna.

AnnonsJag är född i en statarlänga men sedan gjort den s k klassresan. Under denna tid har jag många gånger konfronterats med högerns (nuvarande moderaterna) råhet och människoförakt. Förändringen i dag mot gårdagen är minimal. Dagens höger har som främsta mål segregering och klasskillnad. denna målsättning göms bakom en glittrande förpackning som ni inte i längden kan lura medborgarna med.
Det var liberaler och socialdemokrater som grundlade demokratin i Sverige, det kan ni inte komma ifrån hur många idéprogram ni än förfalskar. Även motståndet mot apartheid fördes av socialdemokrater och folkpartiet. Ni gjorde inget. Med ställningstagandet att inte ändrar lögnen i ert idéprogram är ni inte ett dugg bättre än kommunister som försöker bortförklara brotten mot mänskligheten.
De superlativer du öser över dagens moderater är också osanning.
"Moderaternas styrka är ledarskapet, den ekonomiska politiken, återupprättandet av arbetslinjen, de sänkta skatterna för vanligt folk och ansvarstagandet". Vidare påstår du att ni tar ansvar för svaga sjuka och arbetslösa.
Ett ledarskap skall ta ansvar för hela landet och där sviker ni på det mest cyniska sätt. Ni har skapat ett två tredje dels samhälle och då har man avsagt sig ledarskapet. Vad har arbetslinjen gett hittills? Jo en bestående hög arbetslöshet. Den ekonomiska politiken? Jo utförsäljning av några av medborgarnas mest vinstgivande företag till reapris. Ni har låtit kineserna köpa upp ett av Sveriges främsta företag - Volvo för en spottstyver. Moderaternas främste ekomiske expert varnar för fler jobbskatteavdrag. När vi nu är på väg in i kanske en av de värsta lågkonjunkturerna någonsin sitter Reinfeldt och Borg med händerna i knä och saknar några som helst förslag och lösningar.
Så några exempel på skapandet av två tredjedels samhället. År 1999 hade studerande, arbetslösa, sjuka en ekonomisk standard motsvarande 75 procent av vad de som jobbade hade. 2006 hade denna siffra sjunkit till 69 procent och 2010 till 57 procent. Men kanske är orsaken till detta det du kallar "omtanken om vanligt folk". Jag kan inte förstå det på annat sätt än att ni målmedvetet arbetar för ett två tredjedels samhälle. För för dig och moderaterna är inte arbetslösa, sjuka, studerande och pensionärer vanligt folk. De skall inte ha rätt till en människovärdig tillvaro enligt moderaterna. Exemplen kunde mångfaldigas.Ett svårslaget rekord är när ni dragit in sjukersättning för dödssjuka cancerpatienter och hävdar att de kan arbeta.
En av dem som ni påstår var banérförare för demokratin är den konservative högermannen och statsministern Christian Lundberg! Denne man lät vräka 40 familjer från Forsbacka bruk mitt i vintern.
Att påstå att denne man, var för allmän och lika rösträtt är lika absurt som att påst att Stalin var demokrat. Nej han tvingades av liberaler och socialdemokrater inse detta.
Vi behöver inte gå längre tillbaka än till din partiordförandes m fl tid som ungdomspolitiker. Det dessa skrev då får minsta av allt mig att tro att de nämnvärt ändrat politisk och ideologisk inställning.
Jag skulle om jag haft lite mer utrymme kunnat vederlägga i stort sett allt du skriver här om att moderaternas föregångare varit för demokrati etc. Men jag skulle också kunna vederlägga allt det positiva som du påstår dagens moderater står för. Moderaterna ideologi är i grunden den samma som den var under christian Lundbergs tid.

Olle Ljungbeck, Gävle

Mer läsning

Annons