Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ninja Gaiden: Dragon Sword

/

Annons

Att göra snygga hardcoreaction-spelet ”Ninja Gaiden” rättvisa på bärbara Nintendo DS är en näst intill omöjlig uppgift. Därför känns det uppfriskande att Tecmo har valt en radikalt annorlunda väg när man släpper lös den svärdssvingande ninjan Ryu Hayabusa på den tryckkänsliga bärbara skärmen.
Spelet styrs enbart med hjälp av styluspennan och en knapp. Du håller konsolen på högkant, som en bok, och attackerar dina fiender genom att dra streck och dutta med pennan. Dessutom används den inbyggda mikrofonen till allt från att väcka sovande karaktärer till att blåsa ut eldsflammor.
Kontrollsystemet är kanske inte lika tajt som i den ”stora” versionen, men det är väldigt annorlunda och väldigt roligt.
Tecmos grafiker lyckas också göra storverk på den lilla skärmen. Ett DS-spel blir knappast snyggare än så här utan att tumma på flytet i skärmuppdateringen.
”Ninja Gaiden: Dragon Sword” är kort sagt ett måste för alla DS-ägare. Tecmos uppfinningsrikedom och originella idéer har stöpts till ett superläckert actionspel som går utanpå det mesta i den dubbelskärmade konsolens mjukvarukatalog.
Det enda smolket i glädjebägaren är att den som vant sig vid seriens hysteriska svårighetsgrad möjligen kan tycka att äventyret är lite för lättsmält.

Mer läsning

Annons