Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Njut av Londons afternoon tea

/
  • På Brown's serveras afternoon tea på traditionellt vis - teet i en silverkanna och bakverken ligger på ett trevåningsfat.

Fish 'n' chips, öl på en pub eller en åktur med en röd dubbeldäckare i alla ära - men vill man ha en äkta brittisk upplevelse ska man besöka en av Londons teserveringar för afternoon tea.

Britterna är galna i te och i Storbritannien finns de mest sällsynta sorter. Och varför inte prova dessa tillsammans med härliga bakelser på en av Londons tesalonger om man är på besök.

Annons


Brown's är ett av Londons äldsta hotell och här har bland annat författaren Agatha Christie bott. I "the English Tea Room" serveras klassikt afternoon tea och menyn innehåller 17 olika sorters te från världens alla hörn. När man har lyckats klämma i sig de delikata smörgåsarna, sconesen och de fantasifulla bakelserna kommer servitören med en ny vagn fullastad med kakor! Brown's, som har vunnit flera priser för sitt afternoon tea, må vara i dyraste laget men för de 35 punden får man äta och dricka hur mycket man vill och Brown's är ett perfekt ställe att spendera hela eftermiddagen på i goda vänners lag.
Albemarle street, Mayfair, London, W1S 4BP
Mån-fre 15.00-18.00, lör-sön 13.00-18.00
Från 35 pund per person och man får äta och dricka hur mycket man vill
Snyggt men avslappnat
Ja
www.brownshotel.com


Afternoon tea på the Ritz är en klassiker. Hotellet är utan tvekan Londons pampigaste och hit går man om man vill slå på stort. För den som har ett stort sötsug är the Ritz som att komma till himmelriket. Här serveras sagolika sötsaker så som rabarberpannacotta, Milles Feuilles och Ritzs egna chokladkaka. På the Ritz finns alla te sorter av rang och varför inte dricka "Darjeeling First Flush" som anses vara tevärldens champagne?
150 Piccadilly, London, W1J 9BR
Fem sittningar per dag 11.30, 13.30, 15.30, 17.30 och 19.30
från 37 pund per person och man får äta och dricka hur mycket man vill
Uppklätt. Inga jeans eller gympaskor
Minst en månad och två månader före jul
www.theritzlondon.com


Den som vill botanisera bland världens mest exklusiva tesorter bör besöka the Lanesborough. I "the Apsleys", en luftig salong med gigantiska kristallkronor, basar te-sommelieren Karl Kassab som gärna sätter sig ner vid sina gästers bord för att berätta om de olika sorterna som han erbjuder. En av Kassabs pärlor är Doomur Dullung Estate White Assam och endast två kilo producerades 2009. På the Lanesborough lämnas inget åt slumpen och den som är ute efter en oklanderlig upplevelse ska gå hit.
199 Piccadilly, London, W1J 9BR
Mån-sön 15.30-18.00
från 33 pund per person och man får äta och dricka hur mycket man vill
Uppklätt. Inga jeans eller gympaskor
En månad
www.lanesborough.com


Om man befinner sig i området Knightsbridge och vill göra ett avbrott i shoppingen och vila fötterna erbjuder the Capital ett mycket bra och prisvärt afternoon tea. Hotellet ligger bara två minuters gångväg från det kända varuhuset Harrods. På the Capital sitter man i en liten, intim tesalong som påminner om ett vardagsrum. Restaurangen erbjuder allt från sin egen teblandning till exklusivare sorter så som Rosebud Gong Fu, ett kinesiskt te med hela rosenknoppar. På ett silverfat samsas fantasifulla sötsaker så som jordgubbsoppa med persiko-skum med en rombaserad macaron.
Om teasalongen är fullbokad kan man be att få sitta i samma rum som baren.
Basil Street, Knightsbridge, London, SW3 1AT
Mån-sön 15.00-17.30
från 18,50 pund per person.
valfritt
En vecka
www.capitalhotel.co.uk


För riktigt billigt afternoon tea kan man gå till kyrkan St Martin-in-the-Fields på Trafalgar Square. Nere i kyrkans krypta får man en kanna te och en tallrik med scones med traditionella tillbehör och två bakverk för lite över fem pund. Den som vill kan beställa enbart te och nybakta scones. Caféet har även annan traditionell engelsk mat så som fish and chips och kidney pie.
Trafalgar Square, London WC2N 4JJ
Mån-sön 14.00-18.00
cirka 5,25 pund per person.
valfritt
Nej
www.stmartin-in-the-fields.org


Kensington Palace var tidigare hem åt prinsessan Diana. I den luftiga restaurangen "the Orangery" serveras te, små smörgåsar, scones och en kaka till ett paketpris. Men då det även finns en kakbuffé är risken stor att kalaset blir dyrare. Efter måltiden kan man besöka en utställning med prinsessan Dianas klänningar eller gå en promenad i Kensington Gardens.
Palace Avenue, Kensington Gardens
Mån-sön 15.00-17.00 (vintersäsong)
cirka 13,50 pund per person.
valfritt
Nej
www.hrp.org.uk/KensingtonPalace/

 


feature@ttspektra.se

Mer läsning

Annons