Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nobben igen för Wallströmresa?

I höst hoppas Sveriges utrikesminister Margot Wallström att kunna genomföra den Israelresa som hon tidigare i år stoppades från, rapporterar SR Ekot .

Då hävdade UD att resan ställdes in av kalenderskäl, men allmänt ansågs S-regeringens erkännande av Palestina vara orsaken.

Enligt utrikesministern görs nu ett nytt försök.

Vi håller fortfarande på att hitta lämpliga datum för det. Vi har också tittat på om vi skulle åka kanske med ett par kollegor som vi har diskuterat det med så det handlar bara om att få ihop datum och lämpligt reseschema.

På frågan om hon är välkommen svarar Wallström att hon utgår från det.

Men det är tveksamt är om Wallström kommer iväg. Enligt uppgift till Ekot från både svenska och israeliska källor blir det inte någon resa nu heller.

Ekot erfar också att statsminister Stefan Löfven under det pågående FN-mötet i New York försökte få till stånd en träff ned Israels premiärminister Benjamin Netanyahu men försöket misslyckades.

Och det är samma källa som säger att det inte heller är aktuellt med något besök av den svenska utrikesministern i Israel.

Israels ambassadör i Stockholm säger också per mejl till Ekot att han inte har någon information eller vetskap angående en resa för utrikesministern.