Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noel lämnar Oasis för alltid

Annons

Noel Gallagher lämnar Oasis på grund av konflikter med sin bror Liam. Mycket tyder på att bandet denna gång splittrats för alltid.

Oasis gitarrist, Noel Gallagher, annonserar avhoppet på bandets hemsida mitt under bandets pågående Europaturné: "Det är med stor sorg men också stor lättnad som jag talar om för er att jag lämnar Oasis i kväll", skriver han, och fortsätter: "Folk kommer att skriva och säga vad de tycker, men jag kan helt enkelt inte fortsätta jobba med Liam en dag till".

Fredagskvällens spelning i Paris ställdes in. Via storbildskärmar fick publiken veta att orsaken var osämjan inom gruppen, inte den halsinfektion som stoppade spelningen i Essex helgen före, skriver BBC.

Noel Gallagher ber också de som köpt biljetter till konserterna i Paris, Konstanz och Milano om ursäkt.

Det här är inte första gången bandet splittras på grund av konflikterna mellan bröderna Gallagher, däremot är det första gången Noel Gallagher meddelar sitt avhopp via bandets hemsida, vilket kan tolkas som ett tecken på att brytningen denna gång är definitiv, menar åtminstone den musikjournalist BBC talat med.

/TT Spektra

Annons