Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 dagar-mannen har fått skivkontrakt

/
  • Ska skivdebutera. Oskar Gyllenhammar, trea från vänster, från Gävlespelningen dag 65.

Vi har tidigare berättat om Oskar Gyllenhammar och hans band, som gör hundra spelningar på hundra dagar. Nu har turnerandet lett fram till ett skivkontrakt med EMI.

Annons

Vi träffade Oskar och hans band på dag nummer 65, då de spelade på Rådhustorget i Gävle. Idén är att spela sig genom hela Sverige plus några av grannländerna, hundra spelningar på hundra dagar.

När vi nu når honom på telefon har han just klivit av färjan till Gotland. Det är den nittiotredje dagen på turnén och han säger att han börjar känna sig lite sliten, det var länge sedan han sov i en riktig säng.

Har först nu börjat fatta

– Vi började utan att ha någon aning om vad vi höll på med, vi visste inte var det skulle landa, säger han.

– Det är egentligen först nu vi börjar fatta vad vi har gjort.

Nu börjar bandet fundera på hur de ska avsluta turnén om en vecka. Att de ska vara i Stockholm verkar klart, och enligt en tidigare tanke skulle de sluta turnén som den började, med en enkel spelning på gatan.

– Men nu kollar vi på andra alternativ, det vore roligt att kunna göra något lite extra.

Skivkontraktet klart

Man förstår att turnén måste ha inneburit en hel del umbäranden, men så här i efterhand tycks den också ha burit frukt. I förrgår blev det klart att Oskar Gyllenhammar skrivit kontrakt med ett storbolag, EMI.

– Vi började med den här grejen för att försöka bygga en publik och nå ut till media. Det här med skivkontrakt är mycket bättre än vad vi ens hade kunnat föreställa oss när vi började.

Bolaget följde bandets turné-blogg och skickade ut en trevare. Med tiden blev de alltmer intresserade och kommunikationen fortsatte. Tills den nittioandra dagen, då de alltså sydde ihop kontraktet.

Spelar in debuten

När turnén är avslutad börjar bandet spela in sitt debutalbum. Förhoppningsvis med sängar i närheten att sova i om nätterna.

Mer läsning

Annons