Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

6 programidéer som är bättre än "Bästa bonden"

"Slaget och tvättstugan". "Hela Sverige prokastrinerar". Frans Strandberg delar med sig av sex programidéer inom det populära segmentet "vardagsteve".

Annons

I veckan så var det premiär för TV4:s nya program "Bästa bonden". Det är lite oklart exakt vad programmet går ut på, men tydligen så är det ett gäng bönder som tävlar i vem som är bäst på att göra typiskt bonniga saker. Typ köra på bakhjulen med traktorer och powermjölka tre kossor samtidigt. Är det verkligen underhållning? Jag kanske inte är målgruppen för programmet eftersom jag själv inte är bonde, men allvarligt? Är det därför vi betalar så dyrt för vår närproducerade mjölk? Trodde att bönderna hade bättre saker för sig än att vara med i teveprogram med Gunde Svan.

Det verkar råda någon sorts inflation på teveprogram som handlar om det som folk gör i sin egen vardag. "Hela Sverige bakar", "Hela Sverige syr", "Sveriges städmästare" och så vidare. Finns det verkligen inget annat att göra teveprogram om nu för tiden? Bara för att folk tycker det är kul att sy så behöver man ju inte göra det till en korsstygnstävling på TV4. Tyvärr så verkar det som att det är det folk roas av nu för tiden. Eftersom folk är så besatta av vardagsteve så har jag några nya förslag på nya programidéer som förmodligen skulle göra succé.

"Slaget om tvättstugan". Ingenting är förbjudet i denna gladiator-inspirerade TV-lek där ett helt vanligt svenskt hyreshus får slåss om tvättiderna i den gemensamma tvättstugan. Förloraren får rengöra luddfiltret i torktumlaren.

"Hela Sverige prokrastinerar". Ett program där den som är allra bäst på att skjuta upp saker ska koras. Premiär nu till våren! Eller till sommaren...eller till hösten...

"Sveriges bästa pendlare". Ett program där samtliga av Sveriges luttrade tågresenärer kan ställa upp! Typiska tävlingsgrenar är att muttra tjurigt på perronger, skälla ut oskyldig servicepersonal samt stå och vänta i snöblandat regn under sex av årets månader.

"Hela Sverige äter lunch". Dolda kameror sätts upp i lunchmatsalar över hela landet, där varje olidligt kallprat med jobbkollegorna dokumenteras och kablas ut till resten av världen. Förbered dig på att enbart höra åsikter om vädret och Ica-Stigs ersättare.

"Vem vet minst?" Ett TV-program där svenska skolelever gör upp om vem som egentligen är det bästa exemplet på svenska skolans haveri. Vinnaren får en laptop som de kan använda till att slösurfa med på lektionstid.

"CSI Sociala medier". Vem fan var det som struntade i att skriva grattis på Facebook? Vem följer mig inte tillbaka på Instagram? Polisen får göra en kartläggning och följa upp det inträffade med alla inblandade och konfrontera dem.

Mer läsning

Annons