Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alex & Sigge pratade om meningen med livet

/

Annons

Jag ska ärligt säga att jag inte lyssnat på alla podcasts som duon producerat. Men som tur är blir det ganska få interna blinkningar under kvällen som utestänger oss mindre inlyssnade.

Snygg ljussättning med lite tv-studio-känsla ramar in de två kostymklädda kulturmännen. Annars är det sparsmakat med rekvisita. Till en början känns det ovarierat och något stelt. När det väl kommer en ivägstickande utflykt från manus ger det direkt utdelning i form av närvaro och ökad spänning. Efter att Sigge gått igenom det senare 1900-talets varierande inställning till livets mening, försöker duon närma sig sin egen definition. Men den som förväntar sig ett tydligt svar av duon om meningen med livet blir nog besviken. De existentiella bitarna känns lite slarviga och vågar inte riktigt säga något. Det blir snarare tydligt vad som inte är meningen med livet och vilka instagram-visdomar man inte ska lita på.

Under showens gång får publiken underhållande anekdoter från när Alex & Sigges barndom var som lyckligast. I Sigges fall var det när han som barn sprang runt med Darth Vader-mask och fjärrströp folk han inte gillade för att fly undan sina trauman med två husdjur som han råkat döda. I Alex fall var det när han gick runt i yngre tonåren iklädd prästkappa med ångest och byggde en onaniborg i sitt pojkrum. Det är också någonstans här som Alex & Sigge är som bäst: det är intimt, roligt och närvarande. De säger verkligen någonting modigt vilket gör att man lyssnar uppmärksamt, istället för att allt bara rinner av en - som en kliché man hört så många gånger förut.

Mer läsning

Annons