Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alexander har blivit stor

/
  • Alexander Skarsgård, 33, säger att Los Angeles är en

Inför tredje säsongen har vampyrserien ”True bloods” popularitet gått genom taket. Och Alexander Skarsgård har blivit ett Hollywoodnamn att räkna med på allvar.

Annons

Det var i somras det hände. Säsong två av HBO-serien ”True blood” började sändas i USA medan Alexander Skarsgård, i rollen som vampyren Eric, hade semester hemma på Ljusterö. Nu kom han till San Diego för mässan Comic-Con där han skulle delta i ett panelsamtal om serien. I salen väntade tusentals fans.

– Det var helt absurt. Folk hade flugit in från andra länder. Man bara skrattade, det var omöjligt att förstå vad som hade hänt. Jag är kvar i den förvirringen.

Handlar egen mjölk

För Alexander Skarsgård själv innebär ”True bloods” succé att bevakningen av honom intensifierats. Men han kan fortfarande, säger han, gå och handla mat i Los Angeles utan större problem.

– Det är råviktigt att kunna leva som man vill och inte förändra sin vardag. Jag skickar inte folk att handla mjölk, där går fan gränsen.

– Människor kommer fram och vill ha autografer och tar bilder. Men de är gulliga och ödmjuka och ber om ursäkt att de stör. Jag har inga galna stalkers efter mig (skratt). Och jag blir smickrad att de tycker så mycket om serien.

Alexander har precis avslutat inspelningen av långfilmen ”Straw dogs” där han spelar mot bland andra James Marsden, Kate Bosworth och legendaren James Woods (”Han spelar min fotbollstränare. Han är grymt cool, rätt excentrisk och intensiv som fan”.) Nu väntar inspelningen av ”True blood” säsong tre.

– Jag ska göra press i London för de två första säsongerna, sedan ska jag tillbaka till LA och prova kostymer för säsong tre. Det känns väldigt kul. Vi har kommit varandra nära i teamet, de har blivit min surrogatfamilj.

”Spelar” mot pappa

Men redan under Stockholms filmfestival som börjar på onsdag kan man få åtminstone höra Alexander Skarsgård i en ny roll. Han har gett röst åt en av huvudpersonerna i svenska animerade ”Metropia” – liksom hans pappa Stellan. Filmen har ordinarie biopremiär 27 november.

Mer läsning

Annons