Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alice Cooper till Furuvik i sommar

/
  • Alice Cooper gillar att spela golf, och tog sig till Högbo i samband med sin konsert på Getaway Rock Festival 2011.

Rocklegenden Alice Cooper kommer tillbaka till Gävle i sommar, och den här gången är det Furuvik som är destinationen.
– Det är så häftigt, säger Furuviks vd Nina Tano.

Annons

Senast Alice Cooper var i Gävle var 2011 då han spelade på Getaway Rock Festival. Den 4 juli får skräckrockarens fans en ny chans på Furuviks scen.

– Gävle är ju en rockstad så vår önskan när det har handlat om en internationell artist har varit att det skulle vara en rockartist. Alice Cooper blir perfekt, säger Nina Tano.

Senast en artist av den här storleken besökte parken var 2011, då Tom Jones spelade för omkring 8000 personer. Men publikrekordet hålls fortsatt av det folkkära svenska bandet Stiftelsen. Nina Tano tror att Cooper har chans att bräcka det.

– Det är ju en högsommarkväll så visst vädrar jag publikrekord, säger hon.

Alice Cooper slog igenom på 70-talet och är känd för sin händelserika liveshow. 2011 släppte han sitt 26:e studioalbum "Welcome 2 my nightmare" och samma år valdes han tillsammans med bandet Alice Cooper in i Rock And Roll Hall Of Fame. Han har ett stort golfintresse och när han besökte Gävle senast passade han på att göra en avstickare till Högbo för att spela golf.

– Den här bokningen betyder mycket för oss. De senaste åren har vi haft ett bra konsertprogram, men en sådan här tung internationell bokning sätter oss ju på kartan som konsertarena, säger Nina Tano.

Förutom Furuvik kommer han också att göra en spelning på Gröna Lund i Stockholm, som ingår i samma koncern som Furuviksparken. Det är programbokaren i koncernen som bestämmer vilka namn som ska fördelas på scenerna, även om Furuviksparken har ett tätt samarbete och möjlighet att komma med önskemål.

Nina Tano är förtegen om huruvida Furuvik kommer att släppa fler internationella namn, utan kan bara lova att de "skruvar upp det ytterligare".

Hittills har ni en helt mansdominerad linueup. Får vi se lite kvinnor snart?

– Det kommer. Samtidigt är det så att det finns flera män ute och turnerar och så är det alltid. Men det kommer kvinnor och det är bra kvinnor.

LÄS MER:

Se när Alice Cooper går en golfrunda i Högbo.

Tomas Ledin avslutar i Furuvik

Stiftelsen till Furuvik igen

Mer läsning

Annons