Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

All you need is Beatles?

/

De är ett av världens största band genom tiderna. Så det är kanske inte så konstigt att de finns ett otal Beatles-tributeband. Lustigare är måhända att två av dem spelar i Gästrikland i helgen.

Annons

Man kan kalla det ett Beatlesbattle. Så det gör vi förstås.

På lördagskvällen spelar Liverpool, ”det svenska Beatles” som de marknadsför sig som, på Ingemar Dunkers gala ”Engelska hjältar” på Restaurang Bolaget i Sandviken. Det är en hyllning till 60-talets musik, med ett tributeband som spelar Rolling Stones-låtar (Steppin Out) och ett annat som spelar Jimi Hendrix (lokala Brewitz Brew). Och så Liverpool, som frontas av Olle Nilsson som vann tv-programmet ”Sikta mot stjärnorna” i mitten av 90-talet eftersom han var så himla lik John Lennon.

Från Liverpool

Och på söndagens spelar The Cavern Beatles på Konserthuset i Gävle. Det är fyra killar som kommer just från Liverpool (som ju alltså Beatles kom ifrån, om det är nån som inte minns det) och enligt säljtexten om den konserten handlar det om att: ”The Cavern Beatles ser inte bara ut och låter precis som The Beatles, i sina konserter har de definitivt fångat gruppens själ” och dessutom spelar de på instrument från 60-talet, får man veta.

Så. Vilka vinner? Går man på soundet blott och bart? Utseendet? Låtvalet? Eller den där själen som det pratas om här ovanför?

Avgör själva helt enkelt.

Och börja med att kolla på bilderna här. Vilka är originalet?

Mer läsning

Annons