Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda från Valbo charmade tv-bonde

/
  • Johan Ivarsson valde Amanda Skoglund, som väckte hans intresse redan första gången de sågs.

Det blev den 22-åriga Valbotjejen Amanda Skoglund som vann kampen om tv-bondens hjärta.

Hon berättar om en omtumlande tv-inspelning där känslorna svallade.

– Det var egentligen en rätt jobbig situation.

Annons

Under hösten har tv-tittarna kunnat följa fyra bönders jakt på kärlek i tv4:s program "Bonde söker fru".
Redan andra gången Amanda Skoglund från Valbo och skånebonden Johan Ivarsson möttes i verkligheten uppstod känslor.
– Det var äkta känslor, men sedan får man se hur det går, säger hon.

På onsdagskvällen stod det klart att Amanda Skoglund blev den utvalda som tv-bonden Johan ville ha med på en resa till Frankrike.

Men både hon och den andra tjejen som var kvar på slutet reagerade kraftigt på att han pussade dem båda, och i tv framställdes det som att båda var på väg att lämna gården.
– Jag känner att Johan borde ha taggat ned mot mig hela tiden. Det blev lite fel när det kommer fram att det händer saker med en annan tjej. Det går ju att släppa sådant där, det är ingen stor grej när man väl har fått rensa luften, men man måste bygga upp ett förtroende igen, säger hon.

Hon berättar att den sex dagar långa vistelsen på gården var påfrestande, ständigt följd och styrd av ett tv-team.
– Alla känslor blir så upphissade, man tror nog att man känner mycket mer än man gör, säger hon.

Nu har det gått några månader sedan tv-inspelningen för programmet "Bonde söker fru". Amanda Skoglund är fullt sysselsatt med studier och jobb. Hon läser tredje terminen på sjuksköterskeutbildningen utan att ta studielån och jobbar därför samtidigt som habiliterare åt Gävle kommun.

Lägg till en egen häst och det låter som att det knappast finns tid för ett distansförhållande med någon i Skåne. Men huruvida Amanda fortfarande träffar tv-bonden får hon inte berätta. Två program av serien återstår.
– Egentligen är det rätt svårt att lära känna någon framför kameran, man kan inte prata naturligt för tv-teamet är inne och styr. Man får inte prata om tv-produktionen, de vill bara ha känslor, säger hon.

Det är inte första gången som Gävlebor får bönder på fall i tv. Förra året blev Stefan Blomquist från Gävle och hästbonden Thilde Höök i Månkarbo förälskade i varandra i samma tv-program.

Mer läsning

Annons