Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda tror att Winnerbäck vinner

/
  • P3-guldkung? Promoe kan bland annat vinna Guldmicken på P 3-guldgalan.
  • Tre vinstchanser. Fever Ray kan kamma hem tre priser på P 3-guldgalan.
  • Programledaren. Timo Räisänen leder galan från Scandinavium i Göteborg den 19 januari.
  • Årets artist? Amanda Jenssen kan bli årets artist på P 3-guldgalan i januari.

Hon var dubbelt nominerad för sin debutplatta på P 3-guldgalan förra året. Nu kan det bli tredje gången gillt för Amanda Jenssen, som i år är nominerad i kategorin årets artist.
– Det känns härligt, säger hon.

Annons

Amanda Jenssen hade inte en aning om att det är lyssnarna som röstar fram årets artist.

– Då kanske jag har en chans att vinna. Jag har känslan av att när en jury bestämmer går de inte så mycket efter popularitet eller folklighet.

Amanda Jenssen tävlar mot Miss Li, Jonathan Johansson, Markus Krunegård och Lars Winnerbäck om att bli årets artist.

– Jag tror att Winnerbäck vinner. Han har varit med länge och har samlat på sig en trogen flock med fans. Jag tror att de kommer resa sig upp och rösta, säger hon.

Takida hoppas på bekräftelse

Lars Winnerbäck är också nomierad till det finaste priset, Guldmicken som P 3 delar ut till årets bästa liveartist.Där slåss han mot Jenny Wilson, Miss Li, Promoe och Takida.

– Vi skulle bli jätteglada om vi vann. Det vore en enorm bekräftelse att få när det är folket som röstar. Att spela live är vår största grej, det blir alltid en folkfest på våra konserter, säger Takidas trummis, Kristoffer Söderström.

Chans till flest priser på galan har Promoe, som utöver Guldmicken är nominerade i kategorierna årets låt ("Svennebanan") och hiphop/soul. Fever Ray, Karin Dreijer Anderssons soloprojekt vid sidan av The Knife, kan också ta hem tre priser. Dels årets nykomling, men även årets pop och dans.

"Kommer bli snyggt"

Nomineringarna presenterades på onsdagen. Galan äger rum 19 januari i Scandinavium i Göteborg och direktsänds i P 3 med eftersändning samma kväll i SVT 1.

Timo Räisänen är programledare för galan som kommer att innehålla artistuppträdanden från bland annat Andreas Grega, Lars Winnerbäck, Teddybears, Miss Li och Amanda Jenssen. Det är andra året i rad som Amanda Jenssen står på scen på galan. Förra året gjorde hon en bejublad duett med John ME. I år tar hon med sig sitt band. Amanda Jenssen säger att det ska bli ett nöje att uppträda på galan.

– De som jobbar med den är duktiga på bildproduktion så jag vet att jag är i säkra händer. Det kommer att bli snyggt. En härlig upplevelse, helt enkelt.

Therese Danielsson/TT Spektra

Mer läsning

Annons