Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ammotrack i Gävle för första gången

/

Ammotrack från Skövde/Göteborg jobbar hårt på att flytta fram sina positioner på glam-metal-rock-scenen. I kväll spelar de på CC-puben i Gävle.

Annons

Sedan Ammotrack släppte sitt debutalbum i höstas har de haft en hektisk turnéplan. De har turnerat i både Sverige och utomlands med bland annat Hardcore Superstar och danska D.A.D.

Nu är de i Gävle för en spelning på CC-puben. Vi pratar med gruppens trummis Anders Franssohn, som berättar att bandet har funnits i fem år.

Fast i början var väl inte ambitionerna med bandet så där jättehöga, berättar han. De var bara ett gäng killar i Skövde som ville ha någonting att göra. Men sedan när de började skriva låtar blev de överraskade av hur bra det lät. Då bestämde de sig för att satsa på musiken.

Och det verkar ju ha funkat bra. Anders verkar sjukt nöjd med debuten och säger också att den har tagits emot väl av både fansen och branschen.

Och förutom turnéerna har de också spelat på till exempel Sweden Rock vid flera tillfällen.

Sweden Rock som är landets största musikfestival numera, och som självklart har god hårdrocks-renommé även internationellt. Anders förklarar konceptet bakom Ammotrack.

– Vi gör ju rock. Och vi drar åt metalgenren. Fast inte fullt ut, rocken finns hela tiden kvar, men vi flirtar lite med metal. Det finns ju många rockband som bara spelar rock, men vi tycker det är metalflirtarna som gör det här intressant. Vi försöker tänja lite på gränserna. Det känns fräscht. Och det har funkat bra hittills, så det fortsätter vi nog med ett tag till.

– Nu fortsätter vi turnera hårt i höst. Sedan går vi in i studion igen och spelar in nytt material.

Men först besöker de Gävle. På CC i kväll alltså.

Mer läsning

Annons