Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika Lantz snackar om nyheter

/
  • Annika Lantz blir en av två lagledare i Kanal 9:s återlansering av klassikern

I höst återlanserar Kanal 9 den gamla SVT-succén ”Snacka om nyheter”. Och som en av de två lagledarna återfinns en veteran i gamet: Annika Lantz.

Annons

– Jag gillar ju den här typen av humor, säger hon.

När Kanal 9 tar över det gamla SVT-konceptet ”Snacka om nyheter” blir Kajsa Ingemarsson programledare. Vid sin sida kommer hon att få två lagledare: Annika Lantz och Kristoffer Appelquist.

– De ringde och jag tyckte det lät kul. Jag var med förut några gånger på det där när det spelades in i Malmö. Jag gillar ju den där typen av humor, som ”Parlamentet” var längre tillbaka. När det är dagsaktuella händelser som man vinklar och skruvar till, säger Annika Lantz.

 

Varför är du så bra på att snacka om nyheter?

 

– I början av min radiokarriär var jag tvungen att prata om sådana grejer för att fylla programmet och då visade det sig att jag hade fallenhet för det. Sen tycker jag att det är väldigt roligt –- det är fortfarande väldigt roligt att läsa tidningen och inte säga det första man tänker på utan kanske det andra eller tredje man kommer på. En kombination av hävdelsebehov och begåvning kan man nog kalla det.

SVT sände ”Snacka om nyheter” mellan år 1995 och 2003. Först var Stellan Sundahl programledare, sedan Sven Melander. I höst ska Kanal 5-ägda Kanal 9 damma av konceptet. Programmet kommer att sändas på onsdagar och torsdagar med start 1 oktober.

Kalle Dixelius/TT Spektra

Annons