Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en svensk vidare i schlager-EM

/
  • Arash & AySel gick vidare till finalen för  Azerbajdzjans räkning. 
Foto: Scanpix
  • Alexander Rybak med Norges bidrag 'Fairytale' gick vidare till finalen i Eurovision Song Contest.

Det blir dubbelt svenskt i finalen av schlager-EM på lördag kväll. Arash tog Azerbajdzjan till final med låten "Always". Även favorittippade norrmannen Alexander Rybak gick vidare. Danmark fick också en finalplats.

Annons

Nu är startfältet till finalen i schlager-EM komplett. För andra året i rad blir det full pott för Norden. På torsdagen gick Norges nye favoritgutt Alexander Rybak och Danmarks Niels Brinck vidare till finalen. På andra sidan Östersjön blev det succé för Estlands stråkensemble Urban Symphony och Litauens Sasha Son. För Lettland blev det dock stopp.

Svenskiraniern Arash, som tillsammans med Aysel sjunger låten "Always" för Azerbajdzjan, ropades upp som finalklara först av alla, och Arash jublade inför tv-kamerorna. De favorittippade bidragen från Grekland och Ukraina fick också en lätt resa till final, även om det troligen blev svettigt för greken Sakis Rouvas, som ropades upp sist av alla.

Den andra semifinalen bjöd inte på några egentliga överraskningar, de bidrag som tippats vidare till finalen gick också dit, med knappt något undantag.
Torsdagssändningen följde mönstret från tisdagens upplaga. Programledarna var stela och plastigt leende och inledningsnumret var som hämtat ur Melodifestivalens "Tingeling"-nummer, med dansande björnar, kosacker och allt.
Skillnaden var att i Globen var numret en ironisk drift med ryssarna men här var det - av allt att döma - åtminstone mestadels på allvar. Man får anta att den ryska pressattaché som i mars dömde ut den svenska mellanakten som "sinnessjuk" satt med skammens rodnad framför sin tv i Stockholm.

Finalen i schlager-EM från Olympijskij Arena i Moskva avgörs på lördag kväll.


daniel.aberg@ttspektra.se

Mer läsning

Annons