Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arja är årets höjdare på ”Allsången”

/
  • Mot Skansen. Arja Saijonmaa utlovar dans och glamour i sitt ”Allsångs”- nummer.
Foto: Stefan Bladh

Det är dags för premiär för ”Allsång på Skansen”. Carola och Håkan Hellström har stått för riktiga klassiker i programmet. I år finns det redan en given höjdare: Arja Saijonmaas tårfyllda revansch över SVT.
– I sommar är jag ”Allsångs”-Arja, säger hon nöjt.

Annons

I ”Stjärnorna på slottet” grät hon av besvikelse över att aldrig få vara med i ”Allsång på Skansen”.
Men Arja Saijonmaa kunde snart torka tårarna.
Programledaren Anders Lundin såg inslaget och blev så rörd att han omedelbart föreslog att sångerskan skulle bjudas in som gäst i programmet den här sommaren.
– Det är underbart, det är liksom jippi-känslor! Det är som ett visitkort till svenska folket att jag fortfarande älskar er, jag finns här och vi ska ses i stugorna över hela Sverige, utbrister hon.
– I ”Allsångs”-premiären är det en ny sida av Arja Saijonmaa som publiken får se. Det blir inte ”Jag vill tacka livet” eller ”Levande charader”, utan ett helt nytt nummer skrivet av Hans Marklund.
Arja Saijonmaa utlovar mycket dans och glamour på scenen.
Själv tycker hon att hon har gått en ny vår till mötes. Efter ”dödslyftet” i ”Let’s dance” och det uppmärksammade deltagandet i ”Stjärnorna på slottet” är hon fullbokad en bra bit framöver.
I sommar blir det allsång i varje svensk buske för Arja Saijonmaas del, tillsammans med Kikki Danielsson ger hon sig ut på en allsångsturné i landet.
Och i augusti väntar ett helt nytt koncept för den rutinerade sångerskan.
– I augusti gör jag en turné på hästrygg. Det är rena galenskapen. Jag och Wille Craaford rider som medeltida trubadurer från slott till slott i Skåne, berättar hon. 

Är du en van ryttare?

– Nej, inte alls. Jag är rädd för hästar, livrädd. Men jag tänker inte på det nu, dagen efter uppträdandet på Skansen börjar jag ta ridlektioner. 

Sara Ullberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons