Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Att kunna ta in gästartister är roligt”

/

När mannen med hatten och solglasögonen samlar till presskonferens håller Svea Rikes samlade media upp sina kameror, men frågorna duggar tunt och de flesta på plats tycks mest beundra en gammal idol under tystnad på pressområdet på Getaway Rock i Gävle.
På Gångs utsände tar därför tillfället i akt att kapa en del av arrangemanget.

Annons

Du har aldrig gett ett intryck av att vara den bossiga typen. Tar du på dig en ledarroll i det här bandet som ändå är byggt runt dig, eller lämnar du det till managers och liknande?

– Någon boss har jag mycket riktigt aldrig varit, och det behöver jag inte vara nu heller. Visst tar jag på mig mycket själv eftersom det är mitt projekt, till exempel sätter jag ihop setlistor och skriver låtar utan att rådfråga någon annan. Men praktiska frågor snackar vi om i bandet och alla får säga sitt.

Saknar du att jobba med ett band på lika villkor som du gjort i tidigare konstellationer?

– Jag har gjort den grejen och det kommer säkert att ske igen om vi hittar rätt sångare till Velvet Revolver. Men det är inget jag har något behov av, att få full kreativ kontroll är skönt och att kunna ta in gästartister är roligt.

När du spelade med Slash’s Snakepit en gång i tiden körde du in en dos heavy metal i ditt spelande mellan varven. Är det något du kan tänka dig att gå tillbaka till nu när du bestämmer helt själv?

– Att det var så värst tungt på den tiden minns inte jag det som, men det finns nog utrymme att blanda in lite olika stilar framöver. Planen är att fortsätta med den här turnén och sedan skriva lite nytt material så vi får se om jag vill lägga in något sådant då.

Om du hade kraften att resa de döda med dina gitarrsolon, och jag har länge misstänkt att du kan det, vilka musiker skulle du återuppväcka för att samarbeta med på nästa album?

– Definitivt Phil Lynott (Thin Lizzy) och Keith Moon (The Who), vi skulle bli ett bra band.

Mer läsning

Annons