Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även Jacob Gordin kvar i ”True Talent”

/
  • Tävlar i tv. Jacob Gordin räddades  kvar i TV3:s ”True Talent” av coachen Pernilla Andersson.

– Jag är 40-ronders killen. Don’t give up...

Jacob Gordin säger det både med ett leende och ett allvar i rösten.

I veckan räddades han kvar i nya talangjakten ”True Talent” av coachen Pernilla Andersson.

Annons

Det var tidigt i somras som produktionsbolaget, som fått tipset om Jacob Gordin av kulstötaren, politikern och skivaffärsägaren Jimmy Nordin, hörde av sig och bad Jacob Gordin att komma på audition.

– Jag hängde på mig gitarren och sjöng ”Livets skafferi”, som kommer som singel nu 8 september, min första digitala singel, säger Jacob Gordin.

Och han kom alltså vidare. I onsdags kväll kunde man se Jacob Gordin sjunga en annan av sina egna låtar, ”Spunk city”, inför de tre jurygrupperna i tävlingen. Två av dem gillade vad de hörde, men den tredje röstade inte på Jacob Gordin. I programmet ser man hur besviken och tagen coachen Pernilla Andersson blir.

– Han är så äkta och han har så mycket att berätta, säger hon och blir så förbannad att Gordin inte går vidare så att hon bestämmer att han ska vara en av hennes två talanger som coacherna själva kan plocka med sig.

– Jag hade ju inte sett det, att hon var så tagen, säger Jacob Gordin.

”Jättehäftigt”

– Det är jättehäftigt att få vara med. Det är krafter som inte jag styr över som gör det här, jag försöker bara jorda mig i det, säger Jacob Gordin som vid sidan av musiken jobbar som projektledare på RFHL, Riksförbundet för hjälp åt narkotika- och läkemedelsberoende.

Vill man se Jacob Gordin mer än på tv, så spelar han med sitt Jacob Gordin International Allstar (med diverse gamla punkmusiker från Gävle) nästa fredag när klubben Nebraska återuppstår på Musikhuset.

Mer läsning

Annons