Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avsluta ickeveckan med förstörelselust

Annons

Det här har varit en sån där ickevecka tänker jag först. Julledigheterna är över men kvar dröjer sig nåt slags känsla att det ändå inte riktigt är som vanligt ännu, ingen har några pengar och ingenting händer; den nya bordsalmanackan är sopren, inte minsta tillstymmelse till konsert kan jag hitta den här veckan.

En ickevecka tänker jag alltså. Men inser sen att min horisont är rätt begränsad, som vanligt.

Bara för att det inte ramlar in 35 underliga pressmeddelanden om olika saker, bara för att telefonen i princip är tyst, bara för att de allra flesta mejl handlar om en viss gala, innebär det ju inte att världen står så stilla som den tycks göra just här, i mitt lilla lilla hörn av den.

Det har nog hänt en hel del.

Bland annat har den nya chefen för Kultur och fritid börjat sitt jobb och visat på en imponerande kunskap (bara ett fel) om Gävles kultur- och fritidsliv, när tidningens reporter testade henne. Artikelkommentarerna på arbetarbladet.se handlade inte om det. Där frågade folk upprört var jämlikheten (de menar nog jämställdheten) hade tagit vägen och syftade på att den nya chefen är en kvinna.

Ja tänk så hemskt. Ännu en kvinnlig chef.

Jag har inte en susning om hur könsfördelningen bland cheferna inom kommunen ser ut. Men de som nu gapar om att det är förfärligt orättvist att det är så många kvinnliga chefer är, gissar jag, samma människor som när det till exempel talas om kvotering hojtar högt om att kompetens måste gå först.

Jag hoppas, och tror, att rekryteringen av Kajsa Ravin (hon heter så, nya kultur- och fritidschefen, coolt namn för övrigt) har baserats på hennes kompetens. Jag hoppas att hon kommer att göra ett finfint jobb. Och jag hoppas att den där upprördheten i artikelkommentarerna beror på att det här är en sån där ickevecka och att de som kommenterar just därför kände sig lite olustiga och inte riktigt visste vad det berodde på och därför råkade hetsa upp sig över nåt som inte är nånting att hetsa upp sig över.

Kan vi inte säga så?

Och önska Kajsa Ravin välkommen till sitt nya jobb.

Den här veckan är litegrann en ickevecka, Kajsa.

Och för att en gång för alla sätta punkt för den, när nu det inte händer så mycket annat, så rekommenderar jag samtliga att ställa till med julgransplundring – en av de bättre typerna av kalas där man både får äta godis och få utlevelser för sin förstörelselusta genom att kasta iväg en risig gran genom ett fönster (det är förmodligen det närmaste rock’n’roll de flesta av oss kommer, inte sant). Man kan också dricka upp alla eventuella kvarvarande flaskor med glögg.

Det blir mycket trevligt. Och så räknar vi med full fart nästa vecka, visst?

Mer läsning

Annons