Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bättre än Sweden Rock"

/

I dag börjar Getaway, men redan igår var det fullt ös på campingen.

Annons

Trots att det är första året för Gävles första hårdrocksfestival är det redan många tält på plats på campingen som ligger en bit bort från festivalområdet vid gasklockorna, vid Duvbackens reningsverk.

Många åker främst för lineupen, det händer inte ofta att band som Cannibal Corpse, The Haunted och Mayhem spelar på samma dag.

– Lördagen kommer bli den brutalaste dagen i svensk festivals historia, säger Jonas från Stockholm, som endast åker för dödsbanden.

Gemensam nämnare i tältsamlingen dom kallar Camp Bratwurst, där nämnda herre huserar, är att de tycker att det är ett bra och fint område. Och det instämmer alla campingbesökare i.

Det märks även av här att Hultsfredfestivalen gått i konkurs, Simon Bredenberg från Hagfors åkte helt enkelt hit istället, men gillar även banden här.

– Det är en bra line up här, säger han.

Daniel från Gävle poängterar ut att festivalen inte blandar musiken lika fritt som ovan nämnda festival, istället för en blandning av olika stilar är det främst hårdare rock Getaway siktar in sig på. Bland tomma ölburkar och tältpinnar är det fler än en svart- och nitbeklädd person som ser ut att lida i det varma sommarvädret.

Vid syskonen Johnny och Kennys van vajar en Motorhead-flagga, vilket även är bandet dom främst åkt hit ifrån Stockholm för att se.

– Det är mycket bättre band här än på Sweden rock festival, säger Kenny vars förhoppningarna är stora.

Mer läsning

Annons